DEMI MASA

ISLAM YANG SYUMUL

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ ادْخُلُواْ فِي السِّلْمِ كَآفَّةً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِي

Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam islam secara keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu

(Surah Al-Baqarah 2: Ayat ke 208)

Tuesday, 9 July 2013

Bersihkan Kubur bersama PKNS - 30 June 2013

Sempena menyambut bulan Ramadhan bagi tahun 2013. Pihak Masjid dengan kerjasama PKNS telah menganjurkan program gotong-royong membersihkan tanah perkuburan Kampung Bukit Kapar.

Program yang bermula seawal jam 8 pagi hingga 12 tengahari ini julung kalinya melibatkan seluruh kariah surau-surau yang terdapat di Kampung Bukit Kapar.

Sambutan lebih 600 orang penduduk kampung amat di luar jangkaan.

Nazir Masjid At-Taqwa mewakili penduduk kampung mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak tertinggi pengurusan PKNS En Othman Omar kerana bermurah hati menaja program ini. Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada Adun Meru Dr Abd Rani Osman kerana sudi hadir merasmikan majlis.

InsyaAllah majlis gotong-royong perdana membersihkan kubur yang melibatkan seluruh kariah di Kampung Bukit Kapar akan dilaksanakan setiap tahun.
No comments:

Post a Comment

MUTIARA TAQWA